گروه مهندسی آزند کنترل

برای دریافت پیش فاکتور و هر گونه استعلام قیمت با ما تماس بگیرید.

همه دسته بندی ها
ارتباط با ما

سبد خرید

 آموزش صفر تا صد سیم پیچی الکتروموتور!

شنبه - 23 تیر 1403
مطالعه 2 دقیقه
 آموزش سیم پیچی الکتروموتور

 استفاده از سیم پیچی در الکتروموتور در صنایع صنعتی و مرتبط به برق بسیار رایج و کاربردی است. از طرفی فرایند سیم پیچی الکتروموتور نیز اقدامی دشوار و کاملاً تخصصی است که نیازمند مهارت و دانش فنی است. ما در این مطلب از وب سایت آزند کنترل به آموزش سیم پیچی الکتروموتور می‌پردازیم. اگر قصد تکمیل تجهیزات اتوماسیون صنعتی برق برای سیم پیچی الکتروموتور را دارید، مطالعه این مطلب را از دست نداده و همراه ما باشید.

 

 اهمیت سیم پیچی الکتروموتور

 برای تولید الکتروموتورهای مختلف، سیم پیچی حرف اول را می‌زند. در لوازم صنعتی برقی احتمال خرابی قطعات مختلف وجود دارد. برای مثال ممکن است در یک وسیله صنعتی، با مشکل سوختن دینام مواجه شوید. در این شرایط صرفاً با سیم پیچی مجدد الکتروموتور می‌توان مجدد از وسایل برقی استفاده کرد.

 در واقع تعمیر الکتروموتور و سیم پیچی آن منجر به بازدهی بالای موتور شده و از هزینه‌های احتمالی جلوگیری می‌کند. در ابتدا باید بگوییم که آموزش سیم پیچی الکتروموتور در موتورهای تک فاز و سه فاز متفاوت بوده و با توجه به شرایط مختلف ممکن است تغییراتی در روند سیم پیچی وجود داشته باشد.

 

 گام به گام مراحل آموزش سیم پیچی الکتروموتور

 همان طور که در ابتدا گفتیم سیم پیچی الکتروموتور اقدامی نیست که شما با مطالعه یک مطلب آموزشی یا تماشای ویدئوی آموزشی قادر به اجرای آن باشید؛ بلکه نیازمند آموزش به صورت عملی است. مراحلی که ما برایتان در این بخش شرح می‌دهیم به صورت تئوری است. مراحل آموزش سیم پیچی الکتروموتور عبارت‌اند از:

1. مرحله اول: باز کردن محفظه و خارج کردن قطعات:  در ابتدا باید محفظه عقب و جلو الکتروموتور را باز کنید. دقت داشته باشید که در روند باز کردن آسیبی به محفظه و سایر قطعات وارد نشود. سپس باید با نهایت دقت روتر و بلبرینگ را خارج نمایید.

2. مرحله دوم: بررسی دینام: حال باید دینام دستگاه را مورد بررسی دقیق قرار دهید. چنانچه مطمئن شدید، دینام سوخته باید سیم پیچ‌های قدیمی و فرسوده را از استاتور خارج نمایید. در این مرحله باید شیارهای استاتور را به صورت سیخ و مستقیم کشیده و پوسیدگی‌های موجود را به شکل کامل پاک کنید.

3. مرحله سوم: شروع کردن عایق بندی شیارها: حال نوبت به عایق بندی شیارهای رسیده و به این منظور نیز باید از کاغذ مخصوص استفاده کنید. کاغذهای عایق بندی با درجه‌های حرارتی متفاوت در بازار صنعتی موجود بوده و از طریق آزند کنترل نیز می‌توانید برای خرید این قبیل از تجهیزات اقدام نمایید. برای آموزش سیم پیچی الکتروموتور سه فاز استفاده از کاغذ عایق بندی با حرارت بالا از اهمیت و ضرورت ویژه‌ای برخوردار است. درجه این کاغذهای عایق بر اساس حروف لاتین و واحد سانتیگراد مشخص شده‌اند. برای مثال حداکثر درجه حرارتی مجاز برای عایق A برابر با 105 درجه سانتیگراد است.

4. مرحله چهارم: کلاف بندی را شروع کنید: حال باید با توجه به تعداد شیارهای موجود در موتور و نقشه آن برای کلاف بندی اقدام کنید. دسترسی به تجهیزات زیر در این مرحله ضرورت دارد:

  کلاف پیچ آنالوگ

  کلاف پیچ دیجیتال

  کلاف پیچ اتومات

  آرمیچر پیچ دستی مدل‌های نیمه اتوماتیک، تمام اتوماتیک و ساده

  روتر پیچ دستی مدل‌های نیمه اتوماتیک، تمام اتوماتیک و ساده

 سپس با در نظر گرفتن تعداد شیارهای استاتور باید کلاف‌ها را به تعداد آماده کنید. شما می‌توانید در این مرحله از کلاف بندی فاکتور بگیرید. به این منظور کافی است که با توجه به نوع موتور و شیارهای استاتور، کلاف آماده خریداری کنید. در این مرحله کلاف‌ها باید روی عایق استاتور نصب شوند.

5. مرحله پنجم: محکم کردن کلاف‌ها و نصب کاغذ عایق: حال در این مرحله از آموزش سیم پیچی الکتروموتور باید سر کلاف‌ها را محکم کرده و نهایت دقت را داشته باشید که بهم نچسبیده و در ادامه کاغذهای عایق را بین سر کلاف‌ها متصل نمایید.

6. مرحله ششم: نخ بندی و محکم کاری: سپس باید نخ کاری و محکم کاری سر کلاف‌ها را با دقت بالا اجرا کنید. ناگفته نماند که سیم‌های خارج شده از کلاف نیز در این مرحله باید به کمک کاغذهای لوله‌ای کاملاً عایق‌بندی شوند. برای ایمنی بیشتر توصیه می‌کنیم نقاط اتصال را برای اطمینان از باز نشدن، لحیم کاری کنید. سپس سر سیم‌های کلاف را از روی بخش تعبیه شده روی محفظه الکتروموتور خارج کنید.

7. مرحله هفتم: شارلاک کردن سیم پیچ‌ها: حال برای اطمینان از عایق بندی باید برای شارلاک کردن سیم پیچ‌ها اقدام نمایید. سپس درب‌های عقب و مقابل الکتروموتور را ببندید. در پایان نیز باید برای تست کردن الکتروموتور اقدام کرده و از موفقیت آمیز بودن روش سیم پیچی الکتروموتور مطمئن شوید.

 

 نوع اتصال‌های سیم پیچی الکتروموتور چگونه است؟

 روش‌های اتصال سیم پیچ‌های الکتروموتورها متفاوت است. به عنوان مثال اتصال یک موتور الکتریکی ناهمزمان به شبکه نیازمند سیم پیچی با طرح مثلث یا ستاره است. در ادامه انواع اتصال‌های سیم پیچ الکتروموتور را نام برده و توضیح مختصری درباره آنها ارائه می‌دهیم. این قبیل از روش‌های اتصال سیم پیچ الکتروموتور عبارت‌اند از:

 اتصال ستاره‌ای: در اتصال الکتروموتور به شبکه طبق مشابه طرح ستاره، باید کلیه انتهای فازها به صورت الکتریکی به یک نقطه و به تمام ابتدای فازها متصل باشند. همچنین یکی از نقاط ابتدایی نیز باید به فازهای شبکه متصل شود. از ویژگی‌ها و مزایای این اتصال می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  پایدار شدن و افزایش توانایی کار کردن موتور برای مدت زمان پیوسته و طولانی

  امکان تحمل اضافه بار

  محافظت از موتور در درجه حرارت بالا و گرمای شدید

  افزایش دوام و ماندگاری موتور

 اتصال مثلثی: رویکرد سیم پیچی و اتصال مثلثی متفاوت از روش ستاره‌ای است. در این روش باید ابتدای فاز اول به انتهای فاز دوم، ابتدای فاز دوم به انتهای سوم و ابتدای فاز سوم به انتهای اولی وصل شده باشند. در نهایت اتصالات سیم پیچ به سه فاز شبکه متصل خواهند شد. ویژگی‌ها و مزایای شیوه سیم پیچی موتور به روش مثلثی به شرح زیر است:

  امکان تلاش موتور برای کشش بالا

  افزایش گشتاور موتور

پاسخ –   قابلیت استفاده از رئوستات برای شروع

  امکان افزایش سطح توان موتور الکتریکی به حداکثر ممکن

 در این مطلب از وب سایت آزند کنترل برایتان درباره آموزش سیم پیچی الکتروموتور صحبت کردیم. حال می‌دانید که این اقدام به چه میزان حساس و ضروری است. در نتیجه داشتن تخصص و مهارت کافی ضروری است. از طرفی در دسترس داشتن تجهیزات لازم نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. شما می‌توانید این قبیل از کالاهای صنعتی را از فروشگاه اینترنتی آزند کنترل خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق وبسایت برای آزند کنترل محفوظ است.