بیمتال چینت تیپ (NR2-200 (80-125

استعلام قیمت

تحلیل و بررسی کوتاه بیمتال چینت تیپ (NR2-200 (80-125

کلید بی متال چینت تیپ (NR2-93 (80-125 با بازه تنظیمی جریان 125-80 آمپر برای حفاظت از موتور الکتریکی و سایر تجهیزات الکتریکی در برابر اضافه جریان استفاده می شود.

توضیحات

بیمتال یا رله حراتی

برای حفاظت از موتورهای الکتریکی در مقابل اضافه بار جریان از رله های حرارتی (بی متال) استفاده می شود. بیمتال، محافظ موتور، overload relay، اسامی هستند که برای این تجهیز معمولا استفاده می شوند. اساس کار این رله ها بر پایه اختلاف ضریب انبساط طولی دو فلز به کار رفته است.
بر اثر عبور جریان از بی متال ،دو فلز گرم می شوند و طول آنها افزایش می یا بد. از آن جایی که ضریب انبساط طولی یکی از فلزات بیشتر از دیگری است. دو فلز با هم به سمت فلزی که ضریب انبساط طولی کمتری دارد خم می شود. در نتیجه مسیر عبور جریان کنتاکتها باز و مدار قطع می شود و این عمل باعث قطع و یا وصل مدار می شود. 

بی متال یا رله حرارتی

اساس کار بیمتال

در رله های حرارتی ، سه تیغه تعبیه شده که سیم حا مل جریان چند حلقه به دور آن پیچیده می شود. در اثر عبور جریان اضا فه بار، هادی ها گرم ، حرارات به بی متال منتقل می شود و با عث خم شدن تیغه می شود. حرکت و خم شدن هر یک از بی متالها به اهرمی فشا ر می آورد و با جا به جا شدن اهرم، یک میکرو سوئچ که دارای کنتاکت تبدیل باز و بسته است تغییر وضعیت می دهد و مدار فرمان را قطع می کند. برای افزایش سرعت عملکرد بی‌متال و جلوگیری از جرقه و سوختگی محل اتصال، از آهن‌ربا در بالا و پایین تیغهٔ دوفلزی استفاده می‌شود که نیروی مغناطیسی آن به بسته شدن سریع اتصال کمک می‌کند.

اساس کار بی متال

 رله بیمتال تنظیم پذیر است و برای هر رنج جریانی یک بیمتال با محدوده اطراف آن جریان بصورت استاندارد وجود دارد و متناسب با ابعاد و اندازه کنتاکتور، بیمتال نیز ابعاد و اندازه متفاوتی دارد. بیمتال به قسمت خروجی یا پایینی کنتاکتور وصل می شود و شامل سه عدد تیغه کنتاکت قدرت و دو عدد کنتاکت فرمان می باشد. یک عدد کنتاکت کمکی فرمان بسته، جهت قطع کردن تغذیه کنتاکتور در حالت اضافه بار و یک عدد کنتاکت کمکی باز، جهت ارسال آلارم سیگنال یا نویز جهت اطلاع اپراتور قرار دارد. با وصل شدن کنتاکتور مصرف کننده شروع به کشیدن جریان می کند و و در صورتی که جریان از جریان نامی یا کاری مصرف کننده بیشتر باشد و بیمتال نیز مربوط به همان رنج باشد، بر اثر عبور جریان بیشتر حرارت زیاد شده و سبب کار کردن بیمتال می گردد. با فعال شدن بیمتال تیغه های فرمان بیمتال تغییر وضعیت داده و در صورت استفاده از تیغه باز بیمتال در مسیر بوبین کنتاکتوری که به آن متصل است، کنتاکتور نیز قطع شده و مدار باز می شود.

رله حرارتی یا بی متال

انواع بی متال

بی متال ها از نظر عملکرد بعد از قطع مدار به سه دسته تقسیم میشوند:

  1. بی متال دستی Hand یا Manual : بی متال های دستی بعد از عملکرد و قطع کردن مدار سرد شده و به حالت اولیه برمی گردد، ولی کنتاکت هایی که تغییر وضعیت داده اند در همان حالت باقی می مانند که برای وصل مجدد باید دکمه ریست (Reset) روی بی متال به صورت دستی فشرده شده تا کنتاکت ها به حالت اولیه برگشته و مدار برای وصل مجدد آماده گردد.از این نوع بی متال ها در سیستم هایی استفاده می شود که مدار فرمان آن ها به صورت اتوماتیک یا غیر اتوماتیک می باشد.
  2. بی متال اتوماتیک (Auto) : بی متال های اتوماتیک در هنگام ایجاد خطا (اضافه بار) در سیستم های الکتریکی مدار مربوطه را از طریق کنتاکت بسته قطع می نماید و پس از مدت زمان معینی که سرد شد، دوباره کنتاکت ها به حالت اول باز می گردد.از این نوع بی متال ها در سیستم هایی استفاده می شود که مدار فرمان آن ها به صورت دستی کنترل می شود، مثل مدارهای راه اندازی ستاره و مثلث الکتروموتورهای سه فاز، جرثقیل هوایی ، بالابرها ، دستگاه های صنعتی ، خم کن برقی ، گیوتن ، دستگاه پرس و ….
  3. بی متال دستی و اتوماتیک : کارخانه های سازنده بی متال برای جلوگیری از تنوع زیاد این محصول، بی متال های دستی و اتوماتیک ، را به صورت جداگانه نمی سازند. بلکه هر دو حالت بی متال در یک مجموعه ساخته می شود و توسط یک کلید که روی آن تعبیه شده برای تغییر حالت استفاده می شود.

اجزای مختلف یک رله حرارتی

  • تیغه‌های اتصال به کنتاکتور
  • ترمینال‌های اتصال به کابل موتور
  • ترمینال مشترک مدار فرمان
  • پیچ تنظیم جریان
  • ترمینال‌های باز و بستهٔ مدار فرمان
  • پیچ تغییر وضعیت
  • دگمهٔ برگشت وضعیت

اجزا بیمتال یا رله حرارتی

تفاوت بی متال  با کلید حرارتی

کلیدحرارتی و بی متال از نظر کارایی تقریبا شبیه به هم هستند و وظیفه هردو حافظت در برابر تجهیزات صنعتی است ولی دو تفاوت اصلی با آنها داشته و از نظر عملکرد بهتر از بی متال ها می باشد و ضریب امنیت بیشتری دارد، این دو تفاوت یکی در مورد قطع موتور بوده که در بی متال ها مدار فرمان را قطع می کند و در مورد کلید حرارتی مستقیما سه فاز مدار قدرت را قطع کرده و باعث قطع موتور می شود و مورد دوم در این است که کلید حرارتی هم در جهت حفاظت از مدار در مقابل جریان حرارتی بوده و هم در هنگام جریان مغناطیسی می باشد ولی بی متال فقط جریان حرارتی را محافظت می کند. در واقع در اثر اضافه بار و داغ شدن موتور جریان حرارتی آن بالا رفته و در اثر اتصال کوتاه و یا اتصال با بدنه جریان مغناطیسی موتور بالا می رود و کلید حرارتی می تواند از موتور در مقابل هر دوی این موارد محافظت کند.

نحوه نصب بی متال یا رله اضافه بار حرارتی و پیچ تنظیم

نحوه نصب بی متال  بسیار ساده است کافیست شاخک های بی متال را به خروجی کنتاکتور وصل کرده و مدار فرمان آن را ببندیم .
دارای درجه تنطیم جریان است که تنظیم آن برابر با جریان نامی متور است
نکته: در صورت قرار داشتن بی متال در مدار حتماً باید از فیوز مینیاتوری هم در مدار استفاده کنیم تا آن را در مقابل جریان مغناطیسی محافظت کند زیرا بی متال فقط محافظ جریان حرارتی است.

نحوه نصب بی متال یا رله حرارتی

بیمتال چینت – NR2 Thermal Overload Relay

  • رله بی متال
  • رنج جریان تا 630A
  • قابل اتصال به کنتاکتور های سری NC1 و NC2
  • عملکرد در گستره دمایی: 5 الی 40 درجه سانتیگراد
  • مطابق با استاندارد IEC/EN 60947-5-1

ابعاد بیمتال چینت تیپ (NR2-200 (80-125

ابعاد بیمتال چینت سری NR2-200

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “بیمتال چینت تیپ (NR2-200 (80-125”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فایلی جهت دانلود وجود ندارد..