توضیحات
لوازم جانبی کلید اتوماتیک اشنایدر الکتریک
کلید اتوماتیک اشنایدر از جمله کلید های فشار ضعیف است که برای حفاظت، کنترل و قطع و وصل مدارهای الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد. این کلید جریان اضافه بار و اتصال کوتاه را در مدار تشخیص می دهد و مدار را قطع می کند. لوازم جانبی کلید اتوماتیک اشنایدر الکتریک شامل: کنتاکت کمکی، رله شنت تریپ، رله آندر ولتاژ، موتور کلید اتوماتیک ، صفحه کناری کشویی، دسته گردان، ماژول نشتی جریان است.
- کنتاکت کمکی: برای مشخص شدن وضعیت کلید اتوماتیک استفاده می شود.
- رله شنت: رله شنت برای کنترل و فرمان دادن از راه دور و یا قطع و وصل کلید اتوماتیک استفاده می شود.
- رله آندر ولتاژ: این رله در حالتی که ولتاژ از حد مشخصی پایین تر رود و یا سطح ولتاژ به صفر برسد تحریک می گردد و می تواند ضمن قطع کردن کلید اصلی، یک سیگنال در خروجی تولید کند.
- موتور کلید اتوماتیک: برای ایجاد فرمان قطع و وصل به صورت اتوماتیک به کلید اتوماتیک از موتور استفاده می شود.
- صفحه کناری کشویی: به منظور استفاده از کلید اتوماتیک به صورت کشویی و خارج کردن کلید از محل نصب آن از صفحه کناری کشویی استفاده می شود.
- دسته گردان: دسته گردان به دو صورت اتصال مستقیم و اتصال از طریق شفت روی کلید اتوماتیک وجود دارد که به منظور کنترل بهتر و ایمن تر و همچنین کنترل کلید اتوماتیک از روی در تابلوی برق به کار می رود.
- ماژول نشتی جریان: به منظور اندازه گیری و آشکار سازی جریان نشتی زمین از این ماژول استفاده می شود.
رله شنت چیست؟
رله شنت در کلید اتوماتیک نقش یک فرمان دهنده مناسب در مواقع مورد نیاز را ایفا میکند وهمچنین در داخل کلیدهای اتوماتیک که معمولا بعنوان کلید اصلی تابلو برق چیلر و یا سردخانه استفاده میشود. رله شنت زیر روکش کلید اتوماتیک قرار دارد که با بازکردن روکش قابل مشاهده است . با نصب این رله داخل کلید اتوماتیک به محض برقدار شدن رله کلید را از مدار خارج میکند.
نحوه عملکرد رله شنت در کلید اتوماتیک
رله شنت همانطور که از نامش هم پیدا است یک رله است و همانطور که می دانید رله از یک بوبین تشکیل شده است که با برق دار شدن بوبین، رله عمل می کند حالا این عمل پس از وصل بوبین می تواند وصل کنتاکت باشد مانند رله شیشه ای یا کنتاکتور ها یا هم یک عمل مکانیکی صورت بگیرد مانند رله شنت که با وصل رله داخلی آن، یک قطعه مکانیکی حرکت کرده و وقتی داخل کلید اتوماتیک قرار بگیرد حرکت این قطعه مکانیکی باعث می شود که کلید ما قطع کند یا به اصطلاح تریپ دهد.
کاربرد رله شنت در کلید اتوماتیک
کاربرد رله شنت در کلید اتوماتیک متفاوت است ولی بیشترین کاربرد رله شنت در کلید اتوماتیک به حفاظت مربوط می شود چون رله شنت در نهایت باید کلید را قطع کند.
یکی از موارد استفاده از رله شنت این است که میتوان بی متالهای تابلو برق دستگاه را با رله شنت سری کرد تا هنگامی که به هر دلیلی بی متال قطع کرد رله شنت هم کلید اتوماتیک را قطع کند و برق اصلی تابلو قطع شود. زیرا در مواردی رخ میدهد که بی متال فرمان قطع داده است، ولی به دلیل خال زدن پلاتینهای کنتاکتور هنوز جریان برق در حال عبور از کنتاکتور بوده و باعث سوختن سیم پیچ مصرف کننده میشود.
هنوز بررسیای ثبت نشده است.